Rivers, lakes and the Adriatic. Great fishing possibilities! Hot spots, fish species and different fishing techniques. Enjoy nature and release these beautiful creatures.
On this blog you will find information about fishing here and details on numerous fishing spots in Croatia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia and other countries in this region.

Come here for a holidays and bring your fishing rod! Tight lines! We support Catch & Release approach!
........................................................................................................................................................................................................................... © All rights reserved.

Tuesday, June 12, 2012

No comment / Što to curi u rijeku Savu?

Ako nesnosan smrad u ovom dijelu rijeke i nije neka novost, istjecanje tekučine tamno plave boje koja ovih dana utječe u rijeku Savu kod Jakuševca, čin je kojeg još nisam vidio (a možda i nisam bio dovoljno često na tom mjestu da bih to uočio ranije). Taman kada se prošle godine naočigled popravila kvaliteta vode u Savi, ove godine ponovo curi iz cijevi sa južne strane rijeke.  Da li je nekadašnji biološki otpad koji je iz te cijevi istjecao prošlih godina, zamijenio puno opasniji kemijski ili je to jednostavno posljedica brda smeća na Jakuševcu? O kakvoj tekućini se točno radi, kakve posljedice nosi za životinje i ljude, kakava je situacija sa podzemnim vodama u tom kraju, te da li je riba u Savi jestiva ili opasna za zdravlje, s obzirom da ju dobar dio ribiča i dalje nosi kući? Pitanja su na koja bih rado ćuo odgovor, a vjerujem i mnogi od nas koji smo na ovaj ili onaj način povezani sa rijekom Savom.

No comments:

Epic fishing experience during the COVID lockdown on Socotra

  Well, Robi (Robert Pljuščec) is at first good fishing buddy, than excellent photographer and now a brilliant film maker. Stuck on the isl...