Rivers, lakes and the Adriatic. Great fishing possibilities! Hot spots, fish species and different fishing techniques. Enjoy nature and release these beautiful creatures.
On this blog you will find information about fishing here and details on numerous fishing spots in Croatia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia and other countries in this region.

Come here for a holidays and bring your fishing rod! Tight lines! We support Catch & Release approach!
........................................................................................................................................................................................................................... © All rights reserved.

Wednesday, April 7, 2010

Predstavljamo "Ribolov iz brodice" priručnik za ribolov Jadranom +++ "Fishing from the boat" - handbook for fishing the Adriatic

Uvijek mi je zadovoljstvo imati u rukama knjigu koja se bavi ribičkom tematikom, još i više ako ju je napisao netko od nas, ovdašnjih ribiča. Mladen Marković napisao je priručnik za ribolov Jadranom pod nazivom "Ribolov iz brodice". Većini ribičke populacije možda i nije potrebno predstaviti autora, no za one koji ne znaju riječ je o ribičkom entuzijastu i novinaru koji trenutno uređuje među slanim ribičima popularan časopis "Ribolov na Jadranu". Taj časopis je nasljednik prvog hrvatskog časopisa koji je bio specijaliziran za ribolov na moru, naše inačice talijanskog izdanja "Pesca in Mare". Usput bio je dugogodišnji suradnik u časopisu "Športski ribolov" i urednik nažalost ugaslog časopisa "Udica".

No vratimo se na knjigu koju s guštom listam kad me ulovi sjeta za morem, brancinima, oradama i svim slanim ribicama koje se love na udicu. Ribolov iz brodice je zanimljiv i poučan priručnik za sve koji vole svoj pribor namakati u slanoj vodi, a ako posjeduju i kakav kaić onda im je to gotovo nezaobilazna literatura u kojoj će naći sve potrebne detalje kojima će unaprijediti svoju ribolovnu tehniku i doći do vrijednih trofeja. Ovo ribičko krstarenje kreće izborom brodova za sportski ribolov, brodske elektronike, opreme za sidrenje, štapova i rola za ribolov, ribolovnih struna, udica i ostalog pribora, pa do presjeka osnovnih ribolovnih tehnika, vezanja potrebnih čvorova i predveza, pregleda osnovnih mamaca, pa do najpoželjnijih ulova prilikom ribolova iz brodice za svaku tehniku posebno. Kako ribolov iz brodice dijelimo na onaj stacionarni, te na ribolov panulom ili big game, tako su sve tehnike opisane u zasebnim poglavljima. Za svaku pohvalu je i dodatak koji je napisao talijanski stručnjak za sve popularniji vertical jigging Simone Bini. Uglavnom riječ je o lagano čitljivom, nadasve zanimljivom i poučnom priručniku koji jako lijepo izgleda, a osim korisnih tekstova ima i pregršt kvatitetnih fotografija sa morskim trofejima i ilustracija koje pojednostavljuju male tajne morskih vukova. Ono što će sigurno razveseliti strane državljane koji vole ljetovati i loviti ribe na Jadranu je skoro objavljivanje ove knjige i na nekim od svjetskih jezika.

Knjigu možete naručiti preko neta na sljedećoj adresi:
http://ribolov-hrvatska.com/narudzbenica.php
+++
This book is useful handbook for those who would like to fish from a boat in the Adriatic. Author, Mladen Marković is a famous fishing journalist, editor of the Croatian sea fishing magazine "Fishing in the Adriatic", our version of "Pesca in Mare" magazine. He was also the editor of the former magazine "Udica" (Hook), and a collaborator of magazine "Sportski ribolov".
In this book you will find all the necessary tips for all boat fishing techniques. Unfortunately for those who don't understand Croatian, you will have to wait for the English or other language versions of this book. So, if you are planning to have sea fishing vacation on the Adriatic this book is must have :)

Book order or any other information you can get on this link:
http://ribolov-hrvatska.com/narudzbenica.php

No comments:

J.I.Z.Z. fishing crew #neknebudeisto

"Dakle, nas je četvorica - Josip, Ivan, Zoran, Zvonimir, odatle i dolazi kratica J.I.Z.Z. Fishing .  Većina nas je cijeli život ...