Rivers, lakes and the Adriatic. Great fishing possibilities! Hot spots, fish species and different fishing techniques. Enjoy nature and release these beautiful creatures.
On this blog you will find information about fishing here and details on numerous fishing spots in Croatia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia and other countries in this region.

Come here for a holidays and bring your fishing rod! Tight lines! We support Catch & Release approach!
........................................................................................................................................................................................................................... © All rights reserved.

Saturday, February 3, 2018

Lignja i pol

Trebao mi je dobar povod za prvi ovogodišnji post. Ulov lignje od 1,5 kg svakako zaslužuje probijanje leda u ovoj zimskoj sezoni koja je do sada bila u znaku brancina koji su se odlično lovili. Zadnjih mjesec dana love se i velike lignje.
Dominik Đemo Ujčić, športski ribolovac i lignjolovac iz Pazina ustupio nam je ove fotke i sjajnu priču o ulovu.

"Kiša i puše. Govore ljudi: jebate, kako ti se da po ovom igdi ić? Al neka. Jače je... i onda moras sist u auto i šibnut 35 km do pošte, još te toliko čeka i za nazad. I dođes i skosaš i mislis si onako mokar: a baš san jelen, već par puta si bija tu i loviš skoro nista... i kresne jedna lipa sipa. I onda dugooo ništa.

Izgubim skosu, ljut da ću doma al odučim zavezat još jednom i bacim. I taman neka barka prolazi i da ću ju privuć kraju... booom! Nije dno. Pumpaaa, a barka taman ide prema meni. Neznan di je lignja, derem se ovima: bižiiiii, nemoj tuuuuu... a ova pumpa, neznan jel ide nazad ili napred.

I uglavnom, u voligi je. Na suvom. Noge se lipo tresu i sva su ona razmišljanja od prije pala u vodu. Tako da ljudi moji, samo gas na more. Rogiiii !!!! E da, imala je 1,500 kg ravnih, i ove tri sipe ravno kilu... ludo more!"No comments:

J.I.Z.Z. fishing crew #neknebudeisto

"Dakle, nas je četvorica - Josip, Ivan, Zoran, Zvonimir, odatle i dolazi kratica J.I.Z.Z. Fishing .  Većina nas je cijeli život ...