Rivers, lakes and the Adriatic. Great fishing possibilities! Hot spots, fish species and different fishing techniques. Enjoy nature and release these beautiful creatures.
On this blog you will find information about fishing here and details on numerous fishing spots in Croatia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia and other countries in this region.

Come here for a holidays and bring your fishing rod! Tight lines! We support Catch & Release approach!
........................................................................................................................................................................................................................... © All rights reserved.

Monday, April 13, 2015

ONTARIO (ZG) CHALLENGE 2015.

Željko Vedernjak se ove godine, za razliku od prošle, ozbiljno primio posla i rezultat je tu. Največa riba i soma eura.

I ovoga puta u organizaciji ribolovne trgovine Topfishing i ŠRD Piškor održano je ovo sada već tradicionalno natjecanje u varaličarenju štuka na zagrebačkom jezeru Ontario u Blatu. Jučer je sudjelovalo 93 natjecatelja, a njih 35 ostvarilo je ulove. Najsretniji je svakako bio Željko Vedernjak koji je osvojio izdašnih 1000 eura za ulov najveće štuke, te prvoplasirani Marko Stanić, no i ostalim natjecateljima čestitam na fer i poštenoj borbi i ostvarenim plasmanima. Vjerujem da su na kraju svi bili zadovoljni eventom, kojeg po običaju Topfishing sjajno organizira i uvijek digne na jedan viši nivo kvalitete. Uvjeti ribolova bili su daleko lošiji od onih od prije 3-4 godine, kada je jezero bilo puno trave i debelih štuka. Sadašnje štuke su puno mršavije, izduženog tijela i smanjene pigmentacije, te manje težine proporcionalno duljini tijela, no takva situacija nastala je unošenjem prekobrojne amurske populacije, koja je od nekada prirodno zatravljenog jezera napravila bazen bez zaklona. Takva situacija na jezeru vjerujem odgovara ljubiteljima šaranolova, no svi znamo da štuka treba zaklon da bi uspješno lovila i rasla i bila u vrhunskoj formi. Šteta, no možda se situacija popravi u budućnosti. Ipak i u ovakvom stanju jezero Ontario je jedna od naših najboljih ribolovnih destinacija za varaličarenje štuke, pa se nadamo da će se tradicija ovog natjecanja nastaviti i idućih godina (palac gore za Topfishing, ŠRD Piškor i sve sponzore), a da će nam na ponuđene varalice opet udarati debele i lijepo pigmentirane zubate ljepotice. 

Prvoplasirani Marko Stanić dobar dio natjecanja lovio je u mojoj blizini.
Drago mi je zbog njegovog plasmana. Kaže da je lovio isključivo na Idrinog miša.
Zagrebački bend Picksiebner i ove godine zabavljao je natjecatelje nakon proglašenja pobjednika
Prošlogodišni i ovogodišnji osvajači glavne nagrade i prelazni pehar
 

Epic fishing experience during the COVID lockdown on Socotra

  Well, Robi (Robert Pljuščec) is at first good fishing buddy, than excellent photographer and now a brilliant film maker. Stuck on the isl...