Rivers, lakes and the Adriatic. Great fishing possibilities! Hot spots, fish species and different fishing techniques. Enjoy nature and release these beautiful creatures.
On this blog you will find information about fishing here and details on numerous fishing spots in Croatia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia and other countries in this region.

Come here for a holidays and bring your fishing rod! Tight lines! We support Catch & Release approach!
........................................................................................................................................................................................................................... © All rights reserved.

Friday, May 21, 2010

Savski boleni u proljeće +++ Aspius Aspius from river Sava

Text and photo: Goran Pišćak - NoName
Kako vodiš varalicu? To pitanje je najčešće vezano za lov bolena u proljeće.

Puno važnije je gdje. Prvo ga treba naći, onda još pogoditi varalicu i prezentaciju iste, a ponekad i boju.
Znači, gdje? U principu, gdje se nalazi u ljetnim mjesecima, nalazi se i sada, samo što je malo suptilniji u lovu, još nema onih divljačkih rauba kad kederi bježe na sve strane u krugu 2-3 metra. Kederi još nisu skroz na površini, već malo dublje pa je i njegov način lova malo drugačiji i teži za otkriti. Treba puno više truda i iako se ne radi o 1000 zabačaja kao kod mladice, u par izlazaka skupi ih se i toliko. Ali kad srebrni torpedo od 7o-8o cm stisne u štromu pa krene u dubinu, ili punom brzinom nizvodno jednako brzo raste i adrenalin, čovjek zaboravi sve i uživa u trenutku.. Zato i idemo u ribolov, zar ne?
No comments:

J.I.Z.Z. fishing crew #neknebudeisto

"Dakle, nas je četvorica - Josip, Ivan, Zoran, Zvonimir, odatle i dolazi kratica J.I.Z.Z. Fishing .  Većina nas je cijeli život ...