Rivers, lakes and the Adriatic. Great fishing possibilities! Hot spots, fish species and different fishing techniques. Enjoy nature and release these beautiful creatures.
On this blog you will find information about fishing here and details on numerous fishing spots in Croatia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia and other countries in this region.

Come here for a holidays and bring your fishing rod! Tight lines! We support Catch & Release approach!
........................................................................................................................................................................................................................... © All rights reserved.

Monday, November 23, 2009

U potrazi za mladicom!

Fotkao i napisao: Robert Pljuščec

Ovo je druga godina da smo posjetili Savu kod susjeda Slovenaca i probali uloviti najveceg salmonida hucho hucho, na ovim prostorima poznatijeg kao mladica, glavatica, sulec. Puno narodnih imena za jednog od najpozeljnijih i najteze ulovljivih ribolovnih trofeja. Mladicu jos zovu riba od 1000 zabacaja...mislim da se taj broj na europskim prostorima penje na puno vise, jedina zemlja gdje mislim da ta izreka ne vrijedi je Mongolia. Mladica kao i jos neki Salmonidi moze po nekim istrazivanjima dozivjeti starost od dugih 80 godina...sto je realno duze od vecine ljudske muske populacije :) .

Uglavnom ugostili su nas predivni ljudi, Tadej i njegov otac...pocastili nas doruckom, ruckom, vecerom i domacim jegerom koji je puuuno bolji od kupovnog, valjda zbog vise alkohola :) . Cijeli je izlet bio dosta naporan...presli smo dosta kilometara pjesice, sto po ravnicama, sto po vodi, sto po uzbrdicama, no Mladica je bila pametnija od nas taj dan. Jedina koja je uspjela nasjesti na varku je bila malena, neiskusna i pala je na varku od Tadejovog oca, iskusnog ribolovca na mladice. Goran Crnjac/ Crni vlasnik tatoo studija u Medulicevoj, imao je visoka ocekivanja od cijelog pothvata jer se prosle godine upisao sa 98 cm velikom mladicom...na kraju ovog izleta zaradio je 125, ali eura kazne zbog pre brze voznje prema doma. No to ga nije demoraliziralo, vraca se za koji tjedan na mjesto zlocina sa Zdravkom Savorom, također iskusnim ribolovcem da pokusaju ponovo, ali ovaj put na dva dana. Za sve one koji u ribolovu nalaze dusevni i psihicki odmor, ova je destinacija genijalna i obavezna. Puno prekrasne prirode, velika, bistra rijeka u kojoj plivaju ribe zivota...za one kojima je bitan broj ulova i nosenje istog radi hrane za obitelj, prijatelje i sl, ovo definitivno nije mjesto na kojem ce naci svoj mir i odusevljenje.

Fotografije prate razdoblje dana od zore do veceri...podne je vrlo malo fotogografiramo, trudio sam se drzati pravilnika National Geographica. Sve fotografije su slikane Canonom i objektivom od fiksnih 50mm, nazalost bez polarizatora.

Fotografije su na linku - http://www.flickr.com/photos/38817677@N0
8/sets/72157622860740234/show/

© All rights reserved. Robert Pljuščec







3 comments:

CoreyK said...

Good stuff! Very nice photos!

helti said...

Thanks Corey in the name of Robi. He will be glad that you like his photos :)

Robert Pljuscec said...

Thx Corey ;)

Epic fishing experience during the COVID lockdown on Socotra

  Well, Robi (Robert Pljuščec) is at first good fishing buddy, than excellent photographer and now a brilliant film maker. Stuck on the isl...