Rivers, lakes and the Adriatic. Great fishing possibilities! Hot spots, fish species and different fishing techniques. Enjoy nature and release these beautiful creatures.
On this blog you will find information about fishing here and details on numerous fishing spots in Croatia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia and other countries in this region.

Come here for a holidays and bring your fishing rod! Tight lines! We support Catch & Release approach!
........................................................................................................................................................................................................................... © All rights reserved.

Sunday, November 29, 2009

Gacka flyfishing movie

A short preview of a new fly fishing movie from famous Croatian river Gacka.
+++
Rijeka Gacka zasluženo nosi epitet kultne mušičarske rijeke i zaslužila je da se o njoj snimaju filmovi. Sjećam se sjajnog mušičarskog filma koji je snimio jedan od najboljih mušičara i općenito ribolovaca na ovim prostorima Aleksandar Saša Puškadija. Ili bolje rečeno njega je tijekom ribolova snimao profesionalni snimatelj, što je rezultiralo sjajnim filmskim uratkom za ono vrijeme. Jedna od 4 priče bila je sa Gacke i šteta je što se taj film više ne može nabaviti, te što ga mediji poput televizije nikada nisu prinjeli široj javnosti.

Trenutno se snima jedan novi film o ovoj rijeci boje opala. Ovoga puta u glavnoj ulozi je trenutni "guru" ribolova na Gackoj Tomo Ladišić. Tomo živi na nekoliko metara od ove rijeke i poznaje sve njene čudi te svaki njen kutak, a uz to je i sjajan mušičar. Film će pokazati sva lica ove rijeke tijekom svih godišnjih doba. Kratak trailer trenutno se može pogledati na youtube-u. Izvolite i uživajte u očekivanju finalnog rezultata.

1 comment:

Anonymous said...

great place

Epic fishing experience during the COVID lockdown on Socotra

  Well, Robi (Robert Pljuščec) is at first good fishing buddy, than excellent photographer and now a brilliant film maker. Stuck on the isl...