Rivers, lakes and the Adriatic. Great fishing possibilities! Hot spots, fish species and different fishing techniques. Enjoy nature and release these beautiful creatures.
On this blog you will find information about fishing here and details on numerous fishing spots in Croatia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia and other countries in this region.

Come here for a holidays and bring your fishing rod! Tight lines! We support Catch & Release approach!
........................................................................................................................................................................................................................... © All rights reserved.

Friday, May 3, 2013

Japanske upredenice Gosen od sada i u Hrvatskoj

Japanska kvaliteta izrade posebno se cijeni u ribolovnom svijetu, bilo da se radi o proizvodnji rola i štapova, voblera, ili pak ribolovnih struna i upredenica. Ovoga puta riječ je o vrhunskim upredenicama za ribolov na slatkim vodama i na moru. Gosen je vodeći proizvođač upredenica sa više od 60 godina iskustva u proizvodnji i od ove godine se zahvaljujući  tvrtki Olivari d.o.o. može nabaviti i u Hrvatskoj.


Gosen W serija PE upredenica posjeduje optimalnu ravnotežu mekoće, osjetljivosti i snage te odgovara različitim stilovima riblova. Dostupna je u 150 i 300 metarskim pakiranjima u zelenoj te mulitikolor varijanti. Dok je zelena varijanta odličan izbor za ribolov smuđeva, bolena, basseva, štuka i somova, multikolor varijanta ima posebnu namjenu kod morskih ribolovnih tehnika poput bulentina i vertical jigginga. Naravno za ove ekstremne morske discipline poželjno je koristiti najjače špage sa japanskim oznakama 4,5 i 6 ili nosivostima 45lb, 55lb i 65 lb (promjeri 0,342mm, 0,382mm i 0,418mm). 5 različitih boja smijenjuju se redom od zelene, žute, crvene, narančaste do plave i svaka boja je duljine 10 metara, pa na taj način možete lakše kontrolirati dubinu u kojoj držite mamac. Dodatno je na svakih 1 metar postavljena bijela oznaka širine 10-ak cm radi veće preciznosti. Mulitikolor varijanta ima svoje prednosti i kod slatkovodnog ribolova, posebno u tehnikama jiganja, ribolova neotežaninim silikoncima tipa "slug-go" ili kod ribolova štuka u "stani-kreni" načinu namatanja strune. U svim tim varijantama važno je gledati strunu jer često nemamo dodir sa mamcem. Po kretanju uočljive multikolor upredenice jednostavnije je registrirati griz.


 Gosen W je prva linija upredenica za izvoz izvan Japana i ne sumnjamo da naići na dobar odziv kod ribolovaca u Hrvatskoj i ostatku svijeta kojima su proizvodi i tehnologija tvrtke Gosen do sada bili nepoznati. Usput da spomenemo da je Gosen poznat po proizvodnji sintetičkih struna za badmintonske i teniske rekete i u tome je u samom svjetskom vrhu.

No comments:

Epic fishing experience during the COVID lockdown on Socotra

  Well, Robi (Robert Pljuščec) is at first good fishing buddy, than excellent photographer and now a brilliant film maker. Stuck on the isl...